Ce este psihoterapia?
Conform FRP( Federația Română de Psihoterapie) psihoterapia este un domeniu interdisciplinar, situat la granița dintre medicină și psihologie. Este o modalitate de tratament cuprinzător, deliberat și planificat, prin mijloace și metodologii științifice, având un cadru clinic și teoretic, centrată pe reducerea sau eliminarea unor simptome, tulburări mintale sau stări de suferință psihosociale și/sau psihosomatice și comportamentale disfuncționale. Psihoterapia este o relație interpesonală utilizată de un psihoterapeut cu formare de specialitate cu scopul de a ajuta un client sau pacient privitor la problemele sale de viață.
Este esențial să se stabilească relație bună între terapeut și client. Terapeutul tratează fiecare persoană în parte ca pe un individ unic și astfel terapia va fi formată într-un mod personalizat bazată pe nevoile fiecărui client.
Psihoterapia este utilă nu doar în momentele critice ci și atunci când vrei să obții o înțelegere mai profundă referitoare la anumite aspecte din viața ta, când vrei să obții o îmbunătățire a stării actuale . De asemnea psihoterapeutul poate interveni în situații cuprinse în următoarele sfere:
- Când apar emoții puternice și îți este dificil să le gestionezi. Aici pot intra emoțiile de tristețe, furie, anxietate, atacuri de panică, fobii care pun piedică unei vieți armonioase.
- Ați trait în trecut o experiență traumatică și nu o puteți depăși. Se poate întâmpla să trecem prin situații de genul: divorț, accidente, pierderea celor apropiați, descoperirea faptului că o persoană apropiată suferă de o boală. Întrucât este important să știm cum să o luăm de la capăt nu doar să facem față unei
- Aveți relații tensionate cu cei apropiați, fie că este vorba despre membrii familiei, coelgii de serviciu, prietenii stresul este cel care determină de multe ori să ne manifestăm frustările temerile, angosele asupra celor din jur.
- Atunci când nu mai sunteți motivați și lipsește conectarea cu activitățile care înainte vă făcea plăcere să le realizați, erați bucuroși și relaxați.
- Atunci când simțiți că nu mai aveți încredere în sine, un psihoterapeut vă poate ajuta să descoperiți sau să redescoperiți resursele interioare, valorile personale, vă veți crește stima de sine, încrederea, respectul și iubirea de sine.
- Atunci când acuzați anumite somatizări, de genul : indigestie,insomnii, stări de greață,dureri și după ce faceți analizele doctorul vă spune că sunteți sănătos înseamnă că primiți informații de la corpul dumneavoastră că ceva nu este în armonie.
Ce este Consilierea Psihologică?
Consilierea psihologică este o intervenție psihologică în scopul optimizării, autocunoașterii și dezvoltării personale și/sau în scopul promovării sănătății, prevenției și remiterii problemelor emoționale, cognitive și de comportament. Consilierea psihologică se deosebește de consilierea educațională școlară. În timp ce consilierea educațională școlară este focalizată pe probleme de educație și carieră, consilierea psihologică implică intervenția consilierului psihologic în optimizarea personală și în amaliorarea problemelor(subclinice) psiho-emoționale și de comportament.(Daniel David)
Scopul consilierii psihologice:
- autocunoașterea și autodescoperirea potențialului personal
- dezvoltarea personală
- asumarea responsabilității pentru deciziile luate
- acceptarea de sine și a celorlalți
- relații armonioase cu cei din jur
- dezvoltarea gradului de toleranță la frustrare
- îmbunătățirea stării de sănătate fizică și psihică
- stare de bine care pornește din interior
Informații serviciu
Serviciu | Preț | Durata |
Psihoterapia si consilierea adulților | 200 de lei | 50 de minute |